• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie carte #6: „Spulberă-mă” de Tahereh Mafi

Detalii despre carte

Autor: Tahereh Mafi
Titlu: Spulberă-mă
Titlu în original: Shatter me
Serie: Atingerile lui Juliette: Spulberă-mă, Destroy me, Unravel me, Fracture me, Ignite me
Traducator: Shauki Al-Gareeb
Editura: LEDA

Descriere:

„NU MA POTI ATINGE“,
Îi soptesc.
MINT,
E ceea ce nu-i spun.
EL MA POATE ATINGE,
E ceea ce n-o sa-i spun niciodata.
TE ROG, ATINGE-MA,
E ceea ce vreau sa-i spun.
Dar cand oamenii ma ating,
Se intampla anumite lucruri.
Lucruri ciudate.
Lucruri rele.
LUCRURI FATALE.

Suntem intr-o lume care se destrama, stapanita de foamete si violenta.  Bolile distrug populatia, nu mai exista pasari care sa zboare, iar norii arata ciudat. Restauratia, factiunea politica menita a salva o lume muribunda, dar care, imbatata de putere, a devenit despotica, domina vietile si gandurile tuturor.  Ecosistemul  a fost distrus de abuzurile oamenilor, iar unul dintre rezultate este aparitia unor persoane cu abilitati ciudate. Printre ele se numara si Juliette, a carei atingere e fatala. Nimeni nu stie de ce e asa, dar Restauratia a gasit solutia ─ dupa saptesprezece ani in care a fost ostracizata de parinti, colegi de scoala si intreaga comunitate, Juliette este inchisa intr-o celula, caci atata vreme cat nu poate sa faca rau, nimanui nu-i pasa de ea.

Timp de 264 de zile, Juliette sta singura intre patru pereti, in 13 metri patrati de spatiu. Insa lumea incepe in sfarsit sa se razvrateasca, iar conducatorii s-au razgandit: poate ca ceea ce pare a fi blestemul lui Juliette ar putea fi folosit cumva, poate ca este exact arma de care au ei nevoie acum. Iar Juliette, dupa cele 6.336 de ore petrecute in singuratate, trebuie sa aleaga: sa fie pionul lor sau sa lupte impotriva lor.

Sursa: Elefant.ro

Părerea mea:

Vă întrebați dacă într-adevăr cartea este atât de promițătoare după cum sună descrierea? Nu este. Este mult mai mult. Este o carte într-adevăr extraordinară. Deși ați putea spune că în ultimul timp au apărut destule cărți cu „viitorul sumbru” al planetei noastre, dar aceasta este diferită. Desigur, nu-i lipsită de violență, dar are și o parte romantică, care vă va face să vă doriți un asemenea bărbat ca ce-l pe care Juliette îl iubește și el o iubește la rândul său.

Cartea este amuzantă, ușor de citit și chiar te face să te ajungi la concluzia că ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a judeca o persoană după eticheta care îi este pusă. Nu știu cum a fost pentru alții, dar mie mi-a dat speranță că încă mai există speranță pentru ceva bun în lume și nu trebuie să ne depărtăm niciodată de umanitate. Și cel mai important, să nu lăsăm cuvintele și acțiunile persoanelor rău-voitoare să ne influențeze și să ne distrugă bunătatea.

Eu garantez că dacă veți acorda o șansă acestei cărți, sigur, sigur, sigur vă va plăcea. Ba chiar mai mult, o veți iubi!

Rating: 5+/5

Reclame
Lasă un comentariu

2 comentarii

 1. Cover reveal | Make This Go On Forever
 2. Recenzie carte #9: „Destroy me” de Tahereh Mafi | Writing with my heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: