• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie carte #12: „Academia Vampirilor” de Richelle Mead

Detalii despre carte

Autor: Richelle Mead
Titlu: Academia vampirilor
Titlu în original: Vampire Academy
Serie: Academia vampirilor: Academia vampirilor, Inițierea, Atingerea umbrei, Jurământ de sânge, Limitele spiritului, Sacrificiu final
Traducător: Cătălin Pruteanu
Editura: LEDA

Descriere:

Academia Sf. Vladimir nu este o scoala ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns in strafundurile padurilor din Montana, in care moroii (vampiri vii si muritori) sunt educati in tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumatate oameni, jumatate vampiri) sunt antrenati sa-i apere de atacurile sangeroase ale strigoilor (morti vii), cei mai inspaimantatori si mai periculosi vampiri.

Rose Hathaway, o fata dhampir, se pregateste sa devina garda de corp pentru prietena ei cea mai buna, printesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur si epuizant, iar, pe langa intrigile si comploturile din Academie, situatia ei se complica din cauza unei idile tainuite si interzise. Avand o legatura psihica iesita din comun, cum nu s-a mai intalnit de secole, cele doua eroine incearca sa faca fata amenintarilor…

Părerea mea:

Wow, wow, wow! Am citit cartea asta acum ceva timp și chiar și acum o am întipărită în minte și mi se pare genială. Vă jur, este un MUST-READ ( cu majuscule ). Am mai spus o dată și cred că o să mă repet de nenumărate ori… Dar ador felul de a scrie a lui Richelle Mead. Este unică și declar oficial că este autoarea mea preferată(adică se numără printre autoarele mele preferate).

De cum am deschis cartea, de la primele pagini, am rămas fascinată. Acțiunea intră în scenă de la început. Vă spun, nu aveți cum să vă plictisiți citind Academia Vampirilor. Are de toate: acțiune, suspans, comedie, dragoste… Poți să ceri mai mult? Citind am ajuns să trăiesc împreună cu Rose, respectiv Lissa și chiar mă simțeam atinsă de unele cuvinte. Am urât-o împreună cu ele pe Mia și pe toți prefăcuții ăia de la Academie.

Cartea este într-o oarecare măsură foarte aproape de realitate. În afară de faptul că la Academie sunt moroi și dhampiri, nu este foarte diferit de viața reală. În orice școală exită oameni din diferite categorii sociale și unii aleg să se poarte ca niște jigodii doar pentru ca fac parte din nu știu ce familie importantă.

Rose are de parcurs un drum complicat și antecedentele ei nu o ajută foarte mult. Îi sunt interzise majoritatea interacțiunilor sociale, dar având farmecul și abilitatea de a comunica ușor cu cei din jur, Rose reușește să restabilească câteva dintre vechile prietenii. Totuși, acum gândește diferit, s-a mai maturizat și-i vede pe toți cu alți ochi. Își dă seama că de multe ori oamenii nu sunt ceea ce par a fi.

Lissa… Lissa e grozavă! Este o adevărată prietenă. Îi ia apărarea lui Rose când aceasta nu mai poate face nimic și e în stare să meargă foarte departe pentru prietenia lor.

Dimitri este atât de calculat, are o stăpânire de sine impresionantă ( uneori cam enervantă ), dar are și simțul umorului.

Totuși, în cartea asta eu m-am îndrăgostit de Christian. Pur și simplu îl ador pe tipul ăla. Sarcasmul lui, rânjetul lui superior, latura lui sensibilă(pe care nu o arată)și iubirea lui mă fac să visez. De ce nu pot avea și eu un tip ca ăsta? Fermecător, atractiv, sarcastic, glumeț, capabil de orice pentru persoana iubită… Băiatul de vis.

Deci cu prima și prima ocazie în care puneți mâna pe cartea asta, citiți-o! Eu am amânat foarte mult și când am citit-o în sfârșit îmi vine să-mi dau cu ceva în cap că mi-a luat atâta timp.

Rating:  5+/5

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

Un comentariu

 1. Top 5 Wednesday: Biggest badasses | Reading with my soul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: