• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie – „Beatrix” de Lisa Kleypas

Detalii despre carte

Autor: Lisa Kleypas
Titlu: Beatrix
Titlu în original: Love in the afternoon
Serie: The Hathaways: La miezul nopții vei fi a mea, Iubește-mă în zori, Iubește-mă în fiecare seară, Până dimineață, căsătoriți, Beatrix
Traducator: Lucia Ostafi-Iliescu
Editura: Miron

Descriere:

Ca iubitoare de animale şi de natură, Beatrix Hathaway s-a simţit întotdeauna mai bine în mijlocul  naturii decît în saloanele de bal. Frumoasă şi cu o gîndire liberă, Beatrix nu fusese niciodată cucerită şi nici curtată în mod serios… şi se resemnase la gîndul că nu va găsi niciodată iubirea.

Prietena ei, Prudence Mercer, primeşte o scrisoare de la nobilul Christopher Phelan, aflat pe front şi marcat de grozăviile războiului. Prietena ei o lasă pe ea să răspundă la scrisori, în numele ei.

În curînd corespondenţa dintre Beatrix şi Christopher se transformă în ceva desăvîrşit şi profund şi cînd el se întoarse, e hotărît să o ceară în căsătorie pe femeia de care s-a îndrăgostit. Dar blonda şi cocheta Prudence i se pare o străină lipsită de sensibilitate, spre deosebire de Beatrix, alături de care descoperă bunatatea, devotamentul şi iubirea adevărată.

 

Părerea mea:

Am tot avut ocazia în cărțile anterioare din serie să o cunoaștem pe Beatrix. Știm deja că adoră animalele și că nu se poate abține de la a le salva – iar ca urmare casa familiei Hathaway este plină de tot felul de animale – și în ciuda faptului că e frumoasă și are destui admiratori, niciunul nu a vrut nimic mai serios. Iar ea este în regulă cu asta pentru că oricum, niciunul nu-i este pe plac.

Cu Christopher Phelan facem cunoștință în această carte. Căpitanul Phelan este momentan pe front luptând în războiul din Crimeea. El și Beatrix se cunosc dinainte ca el să plece și el îi este cam antipatic Beatrixei din cauza unui comentariu răutăcios.

Relația dintre Christopher și Beatrix se dezvoltă frumos și curând iubirea dintre ei este foarte emoționantă. Iar cartea le prezintă povestea foarte frumos. La început scrisorile sunt așa frumos alcătuite încât numai un om fără sentimente ar rămâne indiferent în fața cuvintelor minunate pe care și le adresează, apoi devine puțin cam exasperant când Christpher crede că Prudence este cea care a scris scrisorile, așa că stă numai în prezența ei, dar apoi iubirea adevărată iese la suprafața și lucrurile sunt așa frumoase – sau nu? Și în plus, avem și felul de a scrie al Lisei Kleyaps, care este grozav, pentru orice public. Situațiile și replicile amuzante nu lipsesc, ci sunt acolo pentru a ne atrage și mai mult. Și dacă vă plac momentele tensionante, stați fără grijă…  Există și din acelea (nu foarte mult ce-i drept, dar există).

Vă încurajez din toată inima să citiți nu doar această carte, ci toată seria. Familia Hathaway este foarte interesantă și garantez că nu vă veți plictisi citind vreo carte din această serie.

Rating: 5/5

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

5 comentarii

 1. Foarte frumoasa recenzia!

  Răspunde
 1. Recenzie – „La miezul nopții vei fi a mea” de Lisa Kleypas | Writing with my heart
 2. Recenzie – „Iubește-mă în zori” de Lisa Kleypas | Writing with my heart
 3. Recenzie – „Iubește-mă în fiecare seară” de Lisa Kleypas | Writing with my heart
 4. Recenzie – „Până dimineața, căsătoriți” de Lisa Kleypas | Writing with my heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: