• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie – „Strania călătorie a domnului Daldry” de Marc Levy

Detalii despre carte

Autor: Marc Levy
Titlu: Strania călătorie a domnului Daldry
Titlu în original: L’étrange voyage de Monsieur Daldry
Traducator: Marie-Jeanne Vasiloiu
Editura: TREI

Despre:

Londra, 1950
Alice duce o viaţă liniştită, împărţită între munca sa, care o pasionează şi grupul ei de prieteni, cu toţii artişti ocazionali. Totuşi, în ajunul Crăciunului, viaţa ei va fi complet bulversată. În timpul unei excursii la bâlciul din Brighton, o ghicitoare îi prezice un viitor misterios. Alice n-a crezut niciodată în astfel de lucruri, dar nu poate să-şi alunge din minte cuvintele femeii, iar nopţile îi sunt bântuite de coşmaruri care par pe cât de reale, pe atât de inexplicabile.
Vecinul ei de palier, domnul Daldry, celibatar convins, gentleman excentric şi mucalit, o determină, din nişte motive obscure, să ia în serios vorbele ghicitoarei şi să le găsească pe acele şase persoane care o vor conduce spre destinul ei.
De la Londra la Istanbul, Daldry se hotărăşte să o însoţească într-o călătorie neobişnuită…

Părerea mea:

Este a doua carte scrisă de Marc Levy pe care o citesc și mi-a plăcut la fel de mult ca prima. Cu siguranță voi mai citi cărți de-ale lui, pentru că îmi place cum scrie.

Acum, despre Strania călătorie a domnului Daldry, o carte foarte bine scrisă de care mi-a luat ceva timp să mă apuc, dar și când am făcut-o nu am mai lăsat-o din mână. Domnul Daldry m-a intrigat și am simțit neapărat nevoia să-l cunosc mai bine. Și cum altfel aș fi putut să fac asta, numai citind în continuare.

Prima oară facem cunoștință cu domnul Daldry când bate la ușa lui Alice spunându-i că ea și prietenii ei gălăgioși îl deranjează. La început relația dintre Daldry și Alice este cam dificilă și este evident că cei doi nu prea se au la inimă. Totuși, când Alice este tulburată din cauza cuvintelor unei ghicitoare, Daldry pare dispus să o ajute să înțeleagă mai bine ce a vrut femeia să-i spună.

Acum se pare că Alice trebuie să facă o călătorie și să meargă în Istanbul pentru a afla ceva despre trecutul ei și pentru a-l întâlni pe bărbatul care va conta cel mai mult în viața ei. Și ajutorul va veni din partea cui se așteaptă mai puțin, vecinul ei Daldry.

Ethan Daldry m-a făcut foarte curioasă. Adică la început îl vedeam doar ca pe un vecin enervant, apoi a început să-mi placă de el, după am vrut să-i dau două de să mă țină minte, apoi iar mi-a plăcut de el șiii… ați înțeles voi, e complicat. Mi-a luat ceva până am putut să-l înțeleg. Și abia la sfârșit am putut să-l văd complet și să-l înțeleg. Și totuși, simt că a rămas ceva din el ce nu am apucat să văd.

Dar pe lângă domnul Daldry a mai fost ceva care nu mi-a permis să las cartea din mână. Coșmarurile lui Alice și aluziile la trecutul ei erau prea bizare să nu le acord atenție. Și am descoperit că domnul Daldry nu era singurul despre care voiam să aflu mai multe, ci și despre Alice. Și în cele din urmă am aflat, iar asta chiar a fost o surpriză. Adică aveam eu bănuielile mele, dar ce bănuiam eu era mic copil în comparație cu ce era în realitate.

O carte despre importanța cunoașterii trecutului, care ne arată că ceea ce nu cunoaștem nu înseamnă neapărat că ne ferește de consecințe. Consecințele încă există, doar că nu știm în urma a ce au rezultat. Uneori mai trebuie să ne încredem și în destin pentru că există și ne poate da câteodată câte un indiciu, o îndrumare.

Sper că-i veți da o șansă 🙂 Lectură plăcută.

Rating: 4.5/5

Reclame
Lasă un comentariu

9 comentarii

 1. Cartea asta este destul de interesanta,prin recenzia ta m-ai facut foarte curioasa in legatura cu cartea,de aceea trebuie sa o citesc.

  Răspunde
  • Mă bucur că te-am inspirat 🙂 :)) Sper să o citești cât mai curând. Sau Șapte zile pentru o eternitate, tot de Marc Levy. Amândouă sunt superbe.

   Răspunde
   • Am sa le iau pe amandoua,am citit multe recenzii ale cartii Sapte zile pentru o eternitate si chiar mi-a placut enorm,am auzit multe despre cartiile scrise de Marc Levy,si intentionez sa mi le cumpar.

   • Vezi că unele le mai găsești și pe Scribd 🙂

   • Ok,mersi pentru informatie.

 2. Faina și clara recenzie. Chiar incitanta! O sa caut cartea. Mulțumesc!

  Răspunde
 1. Book tag „Cele mai dorite” | Reading with my soul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: