• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie – „Trezirea” de L. J. Smith

Detalii despre carte

Autor: L. J. Smith
Titlu: Trezirea
Titlu în original: The Awakening
Serie: Jurnalele vampirilor: Trezirea, Lupta, Furia, Reuniunea
Traducator: Mirella Acsente
Editura: LEDA

Descriere:

Dragostea poate sa ucida.

Un triunghi amoros mortal strabate timpul, din Florenta sfarsitului de veac cincisprezece pana intr-un orasel american din zilele noastre – povestea iubirii adolescentine intre doi frati vampiri si frumoasa fata impartita intre dragostea lor.
Elena: Fata cu ochi albastri de nestemata si par de aur, intotdeauna Regina Balului, cea care poate avea orice baiat isi doreste.
Stefan: Distant si misterios, pare sa fie singurul baiat care ii poate rezista Elenei, desi incearca din rasputeri sa o apere de ororile trecutului sau tragic.
Damon: Sexy, periculos si manat de dorinta de a se razbuna pe Stefan, fratele pe care il invinuieste ca l-a tradat. Hotarat sa o aiba pe Elena, e in stare sa omoare pentru ea.

 

Părerea mea:

Aveam oarece așteptări de la cartea asta, dar m-a dezamăgit profund. Cu toții știm de Jurnalele vampirilor și cât de lăudate sunt cărțile și serialul și totuși după ce-am citit cartea asta nu mă pot opri din a mă întreba „De ce?”.

Sincer acum, chiar nu înțeleg. Nu știu care a fost tehnica de construcție a personajelor, dar la mine n-au prins deloc. De fapt Elena chiar mă enervează la culme. Nu mi-a lăsat nici măcar o clipă impresia eroinei care e pe cale să se maturizeze în urma drumului parcurs. Singurul cuvânt pe care-l pot folosi pentru Elena este sclifosită. Adică părinții ei au murit, ea și surioara ei au rămas în grija mătușii lor și ea face crize când un băiat nu-i acordă atenție? Pe bune acum, moartea părinților la vârsta adolescenței își lasă grav amprenta asupra unui om, dar se pare că protagonista noastră este excepția de la regulă. Și nu m-a deranjat faptul că nu s-a închis în sine și nu a început să se îmbrace în negru și să se taie cu lama pe melodii triste, cât ma deranjat că ea dramatizează atât de mult momentul în care Stefan nu-i acordă atenție încât face din cucerirea lui scopul vieții ei. Attention whore.

Am scris un paragraf întreg despre Elena, să mai scriu unul și despre Stefan? Că și el m-a enervat. Sinceră să fiu cred că singurul personaj care pică bine este Damon. Măcar cu personajul negativ a nimerit-o bine, iar atitudinea lui răzbunătoare și latura malefică, cât și caracterul lui dificil sunt evidențiate și bine puse la punct.

Și deși am spus tot ce am spus, voi citi și continuarea, numai pentru că sunt curioasă să văd cum va evolua relația dintre Elena și Damon și pentru că prima carte s-a terminat lăsând cititorul în suspans.

Totuși, eu nu prea recomand cărțile – poate doar dacă nu aveți altceva mai bun de citit. Vă recomand serialul. Este prima oară când afirm „filmul bate cartea”.

Rating: 2/5

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: