• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie – „Tunete și trandafiri” de Mary Jo Putney

 

Detalii despre carte

Autor: Mary Jo Putney
Titlu: Tunete și trandafiri
Titlu în original: Thunder and roses
Serie: Fallen Angels: Tunete și trandafiri, Taina contesei, Dansul pasiunii, Călătorie spre iubire, Curcubeie sfărâmate, Râul de foc, O iubire imposibilă (volumul 1 și 2)
Traducator: Alexandru Macovescu
Editura: Lira (Litera)

Descriere:

A fost numit Contele Demon. Se spunea despre el că era capabil de orice. Fiul unui nobil rebel și al unei țigănci, Nicholas Davies a dus o viaţă lipsită de griji până în momentul în care o trădare cutremurătoare l-a lăsat singur și plin de resentimente. După ce călătoreşte în lume timp de patru ani, se întoarce doar pentru a plănui vânzarea domeniului.
Disperarea o împinge pe învățătoarea Clare Morgan să-i ceară Contelui Demon să ajute la salvarea satului său. Pentru că nu are nici cea mai mică dorință de a se implica în problemele altora, Nicholas stabilește un preț imposibil de plătit: Clare trebuie să accepte să locuiască împreună cu el timp de trei luni, lăsându-i pe membrii micii sale comunități să creadă ce e mai rău despre ea – numai așa el va interveni în favoarea lor.
Furioasă, Clare acceptă această provocare scandaloasă, iar cei doi sunt atrași într-o lume fascinantă, plină de pericole și dorințe. Ca aliați, Clare și Nicholas luptă pentru salvarea satului. Ca adversari, explorează împreună terenul periculos al puterii și al senzualității. Iar ca iubiți, se predau unei pasiuni copleşitoare.
Oare doi oameni atât de diferiți pot clădi o relație care să dureze pentru totdeauna?

Părerea mea:

Am așteptat atât de mult să citesc cartea asta și imediat cum a apărut, vineri, m-am și apucat de ea. Mary Jo Putney nu m-a dezamăgit și le-a dat Îngerilor Căzuți un început promițător. Îi cunoșteam deja pe Nicholas și pe Clare din celelalte cărți din serie, dar acum am avut ocazia să le aflu și povestea și mai multe detalii despre ei.

Nicholas este o persoană veselă, îi place să glumească și să trateze lucrurile în glumă, fiind serios mai rar. Clare este o femeie hotărâtă, dar care încearcă să-și ascundă adevărata fire din diverse motive, fie că se teme de ce vor spune oamenii, sau se teme că imaginea pe care o au oamenii despre ea se va nărui, chiar dacă acea imagine nu reprezintă realitatea.

Când cei doi se întâlnesc prima oară, Nicholas refuză să acorde ajutor satului chiar și atunci când Clare îi amintește de relația pe care o avea el cu tatăl lui și promisiunea făcută cu mult timp în urmă. Nicholas se gândește să scape de Clare cerându-I singurul lucru la care știe că ea nu va renunța, anume reputația ei, dar aceasta îi uimește când acceptă. Și de aici începe povestea lor.

Autoarea îi trece prin tot felul de situații. De la momente amuzante, la momente fierbinți ; de la momente lejere la momente tensionate, viața lui Nicholas și a Clarei nu este deloc ușoară, dar ei mereu sunt împreună și fac față situației. Cei doi sunt niște personaje ușor de îndrăgit, de care te atașezi imediat și ai fi împotriva oricui care atentează la fericirea lor.

Mary Jo Putney știe să îmbine mai multe elemente pentru ca rezultatul să fie spectaculos. Avem atât situații, cât și replici amuzante, destul cât să ne destindă și să ne mai dezmorțim puțin, momentele romantice, pline de pasiune sunt descrise perfect și parcă pulsul crește puțin în timp ce citești. Dar dacă e să crească prea mult, Mary Jo Putney știe cum să remedieze asta; un moment în care-ți stă inima în loc și parcă nici nu-ți mai vine să respiri sau să clipești până nu termini acea secvență. Pasiune, mister, dragoste, prietenie, amuzament, suspans, tristețe, toate acestea se regăsesc în Tunete și trandafiri.

O lectură foarte frumoasă, o carte pe care mai mult ca sigur o voi reciti, de dragul de a retrăi acele sentimente speciale și frumoase alături de personaje. Dacă sunteți fani ai genului Historical Romance, nu mai ezitați și citiți cartea asta (în perioada 2-8 mai o găsiți la chioșcurile de ziare împreună cu revista Libertatea pentru Femei – și e posibil să o găsiți și zilele ce urmează, dar mai bine v-ați grăbi).

Rating: 5/5

Reclame
Lasă un comentariu

14 comentarii

 1. Buna dimineata!
  O carte extraordinara si daca sunt persoane care nu au citit-o inca ar fi timpul. Sasha, parerea ta este una la obiect si bine punctata. Are intr-adevar cele mai frumoase personaje si poate cea mai frumoasa actiune din seria Fallen Angels. Imbinarea de mister, pasiune, secrete, amuzament face povestea sa fie substantiala si plina de contur.

  Răspunde
  • Mulțumesc 🙂
   Deși îmi vine să fiu de acord cu tine, parcă inima nu mă lasă. Mie tot Dansul pasiunii mi se pare cea mai frumoasă din serie (având în vedere că am citit cartea asta deja de 4 ori :)) ). Dar nu aș putea să nu recunosc că Tunete și trandafiri are de toate și că m-a cucerit complet și cu siguranță este în topul preferințelor mele când vine vorba de cărțile lui MJP.

   Răspunde
 2. buna,intradevar o descriere excelenta,la o carte excelenta!

  Răspunde
 3. marcoviciancageorgiana

   /  mai 8, 2014

  Frumoasa recenzia. Cartea abia am început-o si pot spune ca este captivanta. Nu te lăsa sa o inchizi, vrei sa citești mai mult…. si mai mult…

  Răspunde
  • Mulțumesc 🙂 Nu știu unde ai ajuns, dar de când apare Michael totul devine și mai interesant și să o lași din mână este practic imposibil. Oricum, sunt sigură că o să te bucuri de ea 🙂 Spor la citit.

   Răspunde
 4. Foarte frumoasa recenzia,mi-ai multe motive sa ma apuc de ea cat mai curand!

  Răspunde
  • Mulțumesc 🙂 Așa să faci. Te vei bucura de fiecare literă și punct. Iar când vei ajunde la pagina 401 vei spune: „Doar atât ? 😦 Mai vreau.”

   Răspunde
 1. Recenzie – „Taina contesei” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 2. Recenzie – „Dansul pasiunii” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 3. Recenzie – „O iubire imposibilă(vol 1+2)” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 4. Recenzie – „Călătorie spre iubire” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 5. Recenzie – „Curcubeie sfărâmate” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 6. Recenzie – „Râul de foc” de Mary Jo Putney | Writing with my heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: