• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie – „Taina contesei” de Mary Jo Putney

 

 Detalii despre carte

Autor: Mary Jo Putney
Titlu: Taina contesei
Titlu în original: Petals in the storm
Serie: Fallen Angels: Tunete și trandafiri, Taina contesei, Dansul pasiunii, Călătorie spre iubire, Curcubeie sfărâmate, Râul de foc, O iubire imposibilă (volumul 1 și 2)
Traducator: Ruxandra Târcă
Editura: Lira (Litera)

Descriere:

Un adevărat maestru al senzualității, Rafael Whitbourne, duce de Candover, și-a căpătat reputația de cuceritor în budoarele elegante ale aristocratelor din Anglia, fără însă să-și dăruiască vreodată inima sau mâna.

Pe neașteptate, o misiune vitală pentru un prieten îl duce la Paris, unde trebuie să colaboreze cu contesa Magda Janos, „cea mai frumoasă spioană din Europa”. Spre uluirea lui, fermecătoarea femeie nu este deloc o contesă adevărată, ci prostituata care l-a trădat cu mulți ani în urmă – singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat și, totodată, singura pe care a urât-o din toată inima.

Margot Ashton, cum cunoscută de toată lumea bună drept contesa Janos, nu-și dorește decât să uite trecutul dureros și pe bărbatul care, cu cruzime, a nedreptațit-o.
Pe fundalul intrigilor și al comploturilor care pot arunca un continent în război, povestea de dragoste și ură dintre cei doi își găsește deznodământul pasional.

Părerea mea:

Rafael Whitbourne este un alt membru al grupului poreclit „Îngerii căzuți”. În Tunete și trandafiri am aflat despre el că este un cuceritor, un crai, un bărbat care se încurcă doar cu femeile măritate, sau văduve, pentru că – zice el – cu ele totul este mai simplu, fără complicații, fără iubire. Dar în aranjamentul ăsta trebuie de multe ori să dea fața cu soții încornorați și nervoși. Romanul chiar debutează cu o astfel de scenă, Rafe este nevoit să dea ochii cu un soț nervos, dar lucrurile se lămuresc mai repede, pentru că de data asta lucrurile nu sunt deloc ceea ce par.

Scăpat și de această situație neplăcută, Rafe merge la prietenul lui Lucien care îl trimite la Paris pentru a încerca să dezlege un complot care ar atenta la pacea – și-așa fragilă – între Franța și Europa după tot ce-a făcut Napoleon. Așa se reîntâlnește Rafe cu Margot, femeia care cu ani în urmă l-a trădat și i-a frânt inima. Dar ceea ce nu știe Rafe este că și el i-a frânt ei inima. Margot nu mai este acum inocenta care era în urmă cu 12 ani. Prea multe lucruri i s-au întâmplat care au schimbat-o și au făcut-o femeia care e acum.

Resentimentele din trecut sunt prezenta între cei doi, dar de asemenea și pasiunea arde mocnit de fiecare dată când cei doi se sărută sau se apropie mai mult decât ar vrea. Rafe vrea să o recucerească pe Maggie și e convins că va reuși. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și lucrurile nu ies deloc așa cum le-a plănuit Rafe.

Pe lângă relația complicată a protagoniștilor noștri, Mary Jo Putney ne prezintă și o lume ascunsă a spionilor, a comploturilor și împreună cu personajele noastre încercăm să descifrăm misterul, cine este vinovat, cum va acționa și mai ales când va acționa. Nu-și pot permite nicio greșeală și nici ca să piardă timpul pentru că soarta întregii Europe, dar mai ales a Franței stă în mâinile lor.

Și în plus de toate astea, mai rămâne și trecutul personajelor care este în ceață și până când unul dintre ele nu va spune tot, ne este imposibil să ghicim ce s-a întâmplat.

Pasiune, iubire, mister, acțiune, comploturi, intrigi, situații limită, suspans, asta înseamnă doar că-i o altă carte a lui Mary Jo Putney.

Am recitit cu plăcere această carte și chiar dacă știam tot ce se întâmplase, cine-i cu adevărat vinovatul și trecutul întunecat al lui Margot, tot nu am putut lăsa cartea din mână până nu am terminat-o. Nu cred că mai e nevoie să spun că vă recomand această carte, nu? Adică serios, eu consider că orice carte este semnată de Mary Jo Putney merită neapărat să fie citită. Poate mai e o excepție din când în când, dar Taina contesei nu este această excepție.

Rating: 5/5

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

6 comentarii

 1. Recenzie – „Tunete și trandafiri” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 2. Recenzie – „Dansul pasiunii” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 3. Recenzie – „O iubire imposibilă(vol 1+2)” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 4. Recenzie – „Călătorie spre iubire” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 5. Recenzie – „Curcubeie sfărâmate” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 6. Recenzie – „Râul de foc” de Mary Jo Putney | Writing with my heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: