• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie – „Dansul pasiunii” de Mary Jo Putney

Detalii despre carte

Autor: Mary Jo Putney
Titlu: Dansul pasiunii
Titlu în original: Dancing on the Wind
Serie: Fallen Angels: Tunete și trandafiri, Taina contesei, Dansul pasiunii, Călătorie spre iubire, Curcubeie sfărâmate, Râul de foc, O iubire imposibilă (volumul 1 și 2)
Traducator: Ruxandra Târcă
Editura: Lira (Litera)

Descriere:

Asemenea tizului său, Lucifer, lordul Strathmore este renumit pentru frumusețea sa nepământească și inteligența diabolică. Un eveniment tragic din trecut l-a determinat să-și folosească înzestrările excepționale pentru a-și ocroti țara de inamicii nevăzuți, și se achită de misiune la perfecție – până când întâlnește o femeie misterioasă cu aptitudini comparabile în materie de înșelătorie. Rând pe rând senzuală și sfioasă, nechibzuită și vulnerabilă, fermecătoarea lui adversară îi înnebunește deopotrivă mintea și inima. Kit Travers a intrat într-un joc periculos care presupune schimbări continue de identitate și minciuni abile, în care un singur pas greșit i-ar putea aduce moartea. Dar fiecare dată deghizările ei nu au înșelat ochiul atent al contelui de Strathmore. Fără a-și putea acorda o încredere deplină, dar incapabili să se despartă, cei doi își unesc forțele pentru a cerceta dedesubturile înaltei societăți londoneze. Însă nici măcar doi maeștri în arta mistificării nu pot scăpa din capcana senzuală a pasiunii – sau dintr-o iubire imposibilă mai prețioasă decât viața însăși.

Părerea mea:

Deși în cărțile precedente am văzut că cei 4 „îngeri căzuți” sunt prieteni foarte buni și ar face orice unul pentru altul, de data asta avem șansa să aruncăm o privire și în copilăria lor și cum erau atunci. Prologul ne prezintă evenimentele care au dus la alegerea poreclei Lucifer pentru Lucien și cum prietenii lui l-au sprijinit într-un moment în care totul părea pierdut pentru el.

Acum că a crescut, Lucien este spion și se ocupă cu descoperirea celor care trădează țara și îi ajută pe francezi, iar datorită lui multe planuri care se puteau sfârși rău pentru Europa au fost desconspirate. O nouă misiune îl face pe Lucien să intre în Clubul Diavolilor pentru a căuta un bărbat suspect de a divulga informații francezilor, iar acțiunile lui a dus chiar la moartea unor persoane care lucaru pentru Lucien.

Așa o cunoaște pe Kit Travers, o femeie cu mai multe fețe și identități care-l duce la exasperare la fiecare întâlnire și reușește să-l mintă și să-l păcălească de fiecare dată. Fiecare întâlnire cu Kit îl trezește la viață pe Luce și îi alungă pustietatea din suflet. Dar ea este implicată într-o misiune care poate duce la moartea ei dacă nu e atentă. Are convingerea că sora ei a fost răpită și știe că numai ea o poate găsi. Nu se poate încrede în nimeni în afară de un număr foarte mic de persoane și nu-și permite nicio greșeală, deoarece nu-i vorba doar de viața ei, ci și de cea a surorii ei.

Dar la fiecare întâlnire a celor doi, Lucien o salvează pe Kit din necazuri și o ajută să scape bazma curată și fără să vrea Kit începe să aibă cât de cât încredere în el, deși tot refuză să-i spună adevărul deoarece este Diavol. Ei bine, aici intervine partea exasperantă pentru cititor, când realizezi că totul ar fi mai ușor dacă ar spune fiecare adevărul despre motivele lor , dar până la asta este drum lung.

Relația lor avansează treptat și în ciuda situațiilor în care continuă să se întâlnească, este frumos și cei doi împreună au farmecul lor aparte. Ți-e ușor să prinzi drag de ei de la început și să-i susții în tot ceea ce fac.

Din păcate posibila lor fericire este umbrită din cauza răpitorului misterios care continuă să le fie ca un ghimpe în coaste. Iar cei doi știu că până nu-l prind pe vinovat, nici nu poate fi vorba ca ei să fie împreună. Asta îi oferă lui Luce cel mai bun motiv pentru a o găsi pe sora lui Kit și e hotărât să-i demonstreze celei din urmă cât de mult înseamnă pentru el.

Un lucru care mi s-a părut foarte interesant este relația dintre gemeni. Mary Jo Putney a descris-o ca fiind ceva special, aproape metafizic, lucru ce poate fi înțeles doar de cine are un geamăn. Să ai un geamăn înseamnă să te simți complet, să știi că o parte din tine va fi mereu acolo, chiar dacă nu fizic. Dar totodată să pierzi un geamăn este ceva groaznic, care te distruge.

O altă carte a lui Mary Jo Putney care te poartă într-o altă perioadă, care te face să trăiești intens alături de personaje să le simți atât durerea, cât și fericirea. Mai are rost să spun fanilor cărui gen recomand cartea asta? Historical romance, desigur. Dacă vă place să citiți o carte care nu se axează numai pe povestea de dragoste dintre personajele principale, ci și pe un mister ce trebuie dezlegat (deși dacă sunteți atenți, vă dați seama cu mult înaintea personajelor noastre cine este vinovatul), atunci Dansul pasiunii este pentru voi.

Rating: 5+/5

 

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

6 comentarii

 1. Recenzie – „Tunete și trandafiri” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 2. Recenzie – „Taina contesei” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 3. Recenzie – „O iubire imposibilă(vol 1+2)” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 4. Recenzie – „Călătorie spre iubire” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 5. Recenzie – „Curcubeie sfărâmate” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 6. Recenzie – „Râul de foc” de Mary Jo Putney | Writing with my heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: