• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie – „Curcubeie sfărâmate” de Mary Jo Putney

Detalii despre carte

Autor: Mary Jo Putney
Titlu: Curcubeie sfărâmate
Titlu în original: Shattered rainbows
Serie: Fallen Angels: Tunete și trandafiri, Taina contesei, Dansul pasiunii, Călătorie spre iubire, Curcubeie sfărâmate, Râul de foc, O iubire imposibilă (volumul 1 și 2)
Traducator: Cristina Tache și Gabriel Drăghici
Editura: Lira (Litera)

Descriere:

Deprins cu primejdiile și bântuit de propriul trecut, lordul Michael Kenyon nu ezită să-și riște viața în vâltoarea războiului. Acum însă se vede pus în fața unui pericol mult mai mare: acela de a-și pierde inima, îndrăgostindu-se iremediabil de frumoasa infirmieră de pe front care i-a salvat viața, dar care nu poate fi a lui.

Considerată o adevărată sfântă pentru virtutea, altruismul și curajul său, Catherine Melbourne are un secret care o macină de multă vreme. În Michael vede forța și blândețea după care tânjește, însă, de dragul onoarei, trebuie să-și ascundă iubirea și să-l îndepărteze. Chiar și atunci când se eliberează dintr-o căsnicie care i-a adus numai nefericire, nu-i mărturisește adevărul lui Michael, deoarece știe prea bine că n-ar mai putea fi soția altcuiva.

Soarta îi oferă însă posibilitatea de a căpăta o avere, un titlu și o moștenire pentru fiica sa ‒ cu condiția ca Michael să joace rolul soțului ei în cursul vizitei pe o insulă sălbatică din Cornwall. Ceea ce începe ca o simplă călătorie se transformă însă într-un vârtej nebun de pericole și trădări și dragoste – o dragoste pătimașă, care nu mai poate fi negată.

Părerea mea:

Și iată că am ajuns la povestea ultimului „înger căzut” (deși aceasta nu este ultima carte din serie). Având în vedere experiența cărților anterioare, am tot avut ocazia să ne întâlnim cu Michael și când l-am îngrăgit, când ne-am dorit să primească un pumn zdravăn să-i vină mintea la cap. Dar până acum ni s-au oferit doar șanse mici să-l cunoaștem (și să-l înțelegem) pe Michael. Chiar cred că dintre toți cei patru, Michael este cel care își merita finalul fericit cel mai mult și tot a trebuit să lupte până la epuizare pentru el.

Michel pare să aibă cel mai mare ghinion posibil și este nevoit să treacă din nou printr-o situație asemănătoare cu cea care aproape l-a făcut să-și ucidă cel mai bun prieten. Michael se îndrăgostește din nou de o femeie măritată, dar de data asta e decis să se stăpânească mai bine și nu-i spune Catherinei nimic despre sentimentele lui. Dar ceea ce nu știe Michael este că și Catherine s-a îndrăgostit de el.

Cartea este împărțită în două părți Drumul spre iad și Drumul spre paradis. În prima parte vedem cum s-au cunoscut Michael și Catherine, cum s-au îndrăgostit și cât de greu le-a fost să-și țină sentimentele pentru ei. Mary Jo Putney ne oferă și o imagine de pe front, cum se luptă soldații, cum pierderile sunt imposibile și cum nu trebuie să renunțăm la onoare nici pe câmpul de luptă. Consider că autoarea a făcut o treabă foarte bună cu războiul, astfel încât chiar și eu – necunoscătoare în domeniu – am putut să înțeleg și nu mi s-a părut ceva greu de înțeles peste care să trec pentru că m-ar plictisi. M-am bucurat de fiecare cuvințel. Totuși, având în vedere că e vorba de război, răniri și morți sunt implicate. Iar Michael este grav rănit, însă Catherine este hotărâtă să facă orice pentru a-l salva.

Pentru că i-a salvat viața, Michael îi este dator Catherinei , iar atunci când ea vine la el pentru a-i cere ajutorul, el acceptă imediat (deși nu doar datoria l-a îndemnat). Michael trebuie să se dea drept soțul Catherinei pentru ca ea să poată obține o moștenire. Acum, părerea mea e că lucrurile ar fi mers mult mai bine pentru Michael dacă Catherine i-ar fi spus de la început adevărul, că soțul ei a murit, pentru că minciuna ei a încurcat rău de tot lucrurile. Totuși, este ușor de înțeles de ce a ales să mintă.

Dintr-o carte scrisă de Mary Jo Putney nu puteau lipsi răsturnările de situație, trădările care contimentează acțiunea și te țin cu sufletul la gură în așteptarea deznodământului. Deși mi s-a rupt inima pentru Michael, am înțeles necesitatea de a adăuga și ceva suspans.

Trăgând linie mi s-a părut o carte foarte bună, care face cinste celor precedente și deschide drumul pentru cele viitoare. Prietenia, familia și iubirea sunt cu toate prezente în carte și fiecare are importanța ei. Alături de ele se adaugă adevărul, onoarea, pasiunea, iubirea, respectul, încrederea, lucruri esențiale pentru a clădi o relație și pentru a o susține.

Și totuși, ce mi-a plăcut cel mai și cel mai mult din carte, a fost epilogul, absolut minuat. Nu pot să vă explic și de ce fără să vă dau spoilere și chiar îmi doresc să descoperiți plăcerea și bucuria singuri.

Îndemnul este același: fanii genului historical romance… CITIȚI cartea!

Rating: 5/5

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

6 comentarii

 1. Recenzie – „Tunete și trandafiri” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 2. Recenzie – „Taina contesei” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 3. Recenzie – „Dansul pasiunii” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 4. Recenzie – „O iubire imposibilă(vol 1+2)” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 5. Recenzie – „Călătorie spre iubire” de Mary Jo Putney | Writing with my heart
 6. Recenzie – „Râul de foc” de Mary Jo Putney | Writing with my heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: