• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Comentarii de la Eurovision 2014

Știți deja că m-am uitat la Eurovision și că sunt fană a acestui concurs. Nu știu dacă și voi ați urmărit Eurovision-ul de anul acesta, dar nu contează, pentru că oricum știți deja cine a câștigat; peste tot numai despre asta se vorbește. Nu trebuie să fi văzut Eurovision-ul pentru că toată lumea știe deja cine este Conchita Wurst. Peste tot am văzut atât critici la adresa lui (da, este un el), dar și mai mulți care îl apără și îl susțin.

Eu m-am tot abținut și nu am spus nimic, dar m-am cam săturat și m-am gândit că dacă ăsta tot este blogul meu, îmi pot spune părerea mea și dacă cineva nu e de acord cu mine sau mă critică pentru asta… să-i fie de bine.

Eu una recunosc, mi-a plăcut melodia, a fost ok, dar pe mine m-a deranjat rezultatul final. De ce? Nu mi s-a părut cea mai spectaculoasă melodie, n-a avut nici spectacol pe scenă, coregrafie sau ceva de genul. Iar din câte știu eu Eurovision nu înseamnă doar cântecul, înseamnă versuri, înseamnă calitatea vocii, înseamnă atitudinea pe scenă, punerea în scenă, coregrafie, spectacol. Și serios, vocea Conchitei mi se pare una comună,  nu este ceva care să se facă remarcat, un timbru vocal diferit – asta nu e numai părerea mea, am mai vorbit cu unele persoane și au spus același lucru.

Și trebuie să recunoaștem, Paula și Ovi au fost mult mai buni anul acesta decât în 2014 și nici măcar n-am ajuns în primii 10. Iar acum să fim serioși, putem compara calitatea vocii Paulei cu cea a Conchitei? Eu cred că nici nu se pune problema. Iar noi am avut și spectacol, coregrafie cam puțină, ce-i drept, și totuși am ajuns pe la mijlocul topului. Personal cred că au fost țări mult mai bune care ar fi trebuit să câștige: Spania, Slovenia, Suedia etc.

Și acum vine picătura care a umplut paharul. Anul trecut l-am avut pe Cezar Oatu. Și despre el cred c-ați auzit destule anul trecut și ați văzut care a fost prestația lui pe scenă. Însă el a fost catalogat drept un ciudat, era numit gay (asta pentru că a purtat pe scenă o rochie și putea ia notele înalte – ceea ce de obicei este reprezentativ pentru femei). Și cred c-a primit și alte cuvinte mult mai grele și critici din partea unor oameni. Dar anul ăsta când spune cineva ceva de Conchita și despre cum se prezintă (femeia cu barbă), gata toată lumea-i sare în apărare și strigă sus și tare „toleranță”. Păi, oameni buni… Am ajuns să le luăm apărarea străinilor, iar pe ai noștri să-i criticăm? Unde vă e naționalitatea? Nu aveți pic de demnitate? Dacă e să mă iau după ce mi-a spus cineva care a fost în Austria, permiteți-mi să vă spun că austriecii nu sunt prea tolerabili cu românii (bine, având în vedere că asta mi-a spus-o cineva, nu pot garanta 100%).

După ce a câștigat Austria, mi-au trecut tot felul de gânduri prin cap, iar unul care nu-mi dă pace este că e posibil ca rezultatul final să fie de fapt o discriminare pozitivă. Adică pentru a nu se porni tot felul de discuții cum că Eurovision-ul este plin de prejudecăți, punctajele nu au fost foarte corect acordate. Asta e impresia mea și oricine, orice ar spune nu-mi va putea schimba părerea. Și o altă impresie pe care mi-am format-o, este că înfățișarea Conchitei nu a fost altceva decât un strigăt – disperat sau nu – după atenție.

Să se înțeleagă, nu-mi pasă dacă e gay sa nu, dacă și-a schimbat sexul sau nu, asta este treaba lui. Mă deranjează că anul acesta i s-a făcut o nedreptate României, dar și altor țări din Europa. Asta este părerea mea legată de tot „spectacolul” de anul ăsta de la Eurovision. Inițial spusesem că nu mai mă uit la anul și nici nu-mi mai pasă ce se întâmplă. Până acum nu mi-am schimbat părerea, dar nu știu ce va fi până la anul. Un lucru e cert, nu-mi voi mai pierde atâta timp cu Eurovisionul urmărind și selecția națională și semifinalele, asta în caz că voi decide în cele din urmă să mă uit din nou.

Și totuși, nu reușesc să-mi scot o întrebare din cap. De ce ne mai chinuim să ne trimitem în fiecare an un reprezentat la Eurovision? Din moment ce nu vom câștiga niciodată din cauza etichetelor puse de oamenii înguști la minte, de ce mai cheltuim bani?

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: