• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie – „Vis în alb” de Nora Roberts

Detalii despre carte

Autor: Nora Roberts
Titlu: Vis în alb
Titlu în original: Vision in white
Serie: Cvartetul mireselor: Vis în alb, Parfumul iubirii, Trăiește clipa, Fericiți pentru totdeauna
Traducator: Ruxandra Oargă
Editura: Lira (Litera)

Descriere:

Parker, Emma, Laurel și Mac sunt prietene din copilărie. După ani întregi în care au improvizat nunți magnifice în curtea din spatele casei, ele lucrează în propria lor companie specializată în organizarea de nunți din Connecticut. În primul roman al seriei Cvartetul mireselor, Nora Roberts aduce în prim-plan povestea lui Mackensie Elliot. Deși implicată într-o afacere care presupune o dragoste ca-n povești, Mac nu are deloc încredere în conceptul „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, părinții ei fiind dovada vie că dragostea nu durează la nesfârșit. Întâlnirea cu un profesor de engleză fidel și mult prea previzibil, cu ochelari și pantaloni de tweed și cu un ciudat simț al umorului, îi va schimba viața exact când se așteaptă mai puțin. Cu ajutorul celor trei prietene ale sale, Mac va învăța cum să își creeze propriile momente de fericire.

Părerea mea:

Deși am citit cartea asta acum mult timp, este una la care aș reveni oricând cu plăcere fie pentru o recitire integrală fie pentru a reciti câteva fragmente sau secvențe care mi-au plăcut, m-au amuzat sau m-au emoționat. A fost prima carte a Norei Roberts pe care am citit-o și datorită ei am început să citesc și altceva în afară de fantasy.

Cartea spune povestea lui Mac, fotograful companiei de organizare a nunților, Vows. Ea reușește să surprindă în fotografiile ei mai mult decât o simplă imagine, reușește să prindă emoții, trăiri, sentimente și știe cum să pună în evidență detaliile care dau viață fotografiei. Apoi îl avem și pe Carter, profesorul timid, neîndemânatic și frumușel, care cu siguranță face mai atractivă materia pe care o predă .

Chiar dacă se cunosc de când erau mai mici, drumurile lor nu prea s-au întâlnit până acum, cu ocazia nunții surorii lui Carter, iar reîntâlnirea lor este foarte amuzantă, mai ales cum reacționează Carter când o găsește pe Mac într-o situație mai diferită (n-am de gând să vă spun cum, e mai amuzant când citești).

De aici relația lor începe să evolueze într-un mod specific Norei Roberts. Autoarea ține firul narativ cât mai aproape de realitate și nu se concentrează doar pe relația amoroasă a celor doi, ci și pe prietenia celor patru fete care se cunosc de când erau mici și au crescut împreună în ciuda diferențelor dintre ele. Pe lângă asta avem ocazia să vedem și cum lucrează cele patru împreună cum organizează nunțile și cum interacționează cu clienții. Până acum n-aveam idee cât de important este un fotograf bun când vine vorba de o nuntă și cât are de lucru fotograful respectiv.

Totuși pe lângă noua relație cu Carter și pe lângă nunțile organizate de Vows, Mac mai are și unele probleme personale care o împiedică să se implice 100% în relația cu Carter și o fac să nu se încreadă în fericirea până la adânci bătrâneți. Iar apariția mamei ei nu o ajută deloc, ba chiar face să-i fie mai greu lui Mac să se descurce cu situația.

Rating: 5/5

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

Un comentariu

 1. Mi-a placut enorm aceasta serie, in special cartea asta. Foarte frumoasa recenzia!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: