• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Recenzie – „Obsidian” de Jennifer L. Armentrout

Detalii despre carte

Autor: Jennifer L. Armentrout
Titlu: Obsidian
Titlu în original: Obsidian
Serie: Lux: Shadows (#0.5), Obsidian, Onix, Opal, Origin, Opposition
Traducator: Claudia Roxana Olteanu
Editura: Leda

Descriere:

Începuturile sunt întotdeauna dificile.

Când ne-am mutat în Virginia de Vest, chiar înaintea ultimului meu an de liceu, mă resemnasem să am de-a face cu accente ciudate, acces intermitent la internet şi teribil de multă plictiseală… până când am dat cu ochii de vecinul meu sexy, înalt şi cu ochii de un verde straniu. Lucrurile păreau deja să meargă mai bine.

Şi pe urmă a deschis gura.

Daemon este enervant. Arogant. Îmi vine să-l omor. Nu ne în ţelegem deloc. Absolut deloc. Dar când un străin mă atacă şi Daemon efectiv face timpul să încremenească doar cu o simplă mişcare a mâinii, ei bine, ceva… neaşteptat se întâmplă.

Vecinul meu extraterestru sexy a lăsat o urmă pe mine.

Da, aţi auzit bine. Extraterestru. Se pare că Daemon şi sora lui Dee au o galaxie de inamici care vor să le fure abilităţile, iar atingerea lui Daemon mă face să strălucesc asemenea luminilor din Las Vegas.

Singurul fel în care pot rămâne în viaţă în toată povestea asta este să stau cât mai aproape de Daemon, până când amprenta vrăjii extraterestre dispare de pe mine.

Asta dacă nu-l omor mai întâi.

Părerea mea:

În urmă cu ceva timp am avut norocul să găsesc cartea în format electronic gratuită pe Amazon și mi-am downloadat-o și am citit-o prima oară în engleză, iar la câteva zile am aflat că va apărea cartea și la noi și m-am cam ofticat ce-i drept, dar tot o voiam în bibliotecă și deși n-am putut să o cumpăr atunci pe loc, am avut norocul să o câștig la un concurs organizat pe pagina celor de le editura Leda – mulțumesc frumos! Ideea e că mi-a plăcut atât de mult cartea, când am citit-o în engleză, încât atunci când am primit varianta în română am recitit-o și m-am gândit să-i fac și o recenzie.

Înainte să mă apuc să citesc Obsidian am tot auzit vorbindu-se despre ea pe mai multe bloguri, chiar și pe booktube, iar cel mai mult se vorbea despre Daemon așa că am devenit și eu curioasă. Îmi plac poveștile în care el încearcă să o țină pe ea la distanță, dar nu prea reușește, îmi plac relațiile de tipul love-hate, iar încă din descriere ne dăm seama că vom avea parte de așa ceva.

În Obsidian o avem pe Kat, o adolescentă normală, cu nimic diferită de altele, lucru care m-a făcut să-mi fie oarecum ușor – chiar dacă am cam depășit vârsta adolescenței – să mă identific cu ea. Dar ce m-a ajutat și mai mult să mă identific cu ea, a fost faptul că ea este o cititoare înrăită, are chiar și un blog și un canal de youtube, unde face recenzii și vorbește despre cărți. Ea se mută împreună cu mama ei în Virginia de Vest, iar când se teme mai mult de plictiseală, apare Daemon să condimenteze situația. Însă încă de la prima lor conversație e clar că există o antipatie între cei doi, dar și o atracție evidentă.

Daemon este un tip sexy, arătos, cu un zâmbet care te înnebunește, dar păcat că este nesimțit, enervant și nu se comportă prea bine cu Kat, încercând cât mai mult să o țină la distanță. Totuși, problema este că sora lui și Katy sunt prietene bune, așa că nu prea au de ales decât să-și suporte prezența unul altuia.

Există multe situații în care sunt puși cei doi, iar atunci când Kat află adevărul despre Daemon – că este extraterestru – lucrurile se complică mai mult decât erau deja, mai multe secrete sunt dezvăluite – deși nu toate – și unele lucruri încep să capete sens.

Îmi place că avem o evoluție a firului narativ, că avem partea de început de introducere în care să înțelegem ce se întâmplă și lumea creată de Jennifer L. Armentrout, îmi place că autoarea nu se învârte în jurul relației dintre Daemon și Kat, ci putem cunoaște și celelalte personaje și rolul lor în toată povestea asta.

SPOILER MINOR!

Un alt lucru care mi-a mai plăcut este că Daemon a fost mai mereu nesimțit, deși a avut și el momentele lui în care era mai drăguț, dar dacă am fi avut o trecere bruscă de la aroganța lui (specifică) la un Daemon drăguț, care nu ar deschide gura înainte să gândească și care ar fi devenit mielușel în mâinile lui Kat, nu mi-ar fi plăcut.

SPOILER ÎNCHEIAT!

Iar atitudinea lui Kat de la sfârșit este absolut genială, m-a lăsat fără cuvinte și m-a făcut să o ador.

Dacă ați mai citit până acum vreo carte a autoarei, știți deja că scenele fierbinți sunt nelipsite, iar umorul ei caracteristic (de limbaj, de situație) nu vă este necunoscut.

În concluzie, mi-a plăcut foarte mult Obsidian și consider că a fost o bună deschidere a unei serii pe care presimt că o voi adora. Aștept cu nerăbdare să citesc continuarea și să aflu ce se mai întâmplă cu Daemon și Kat, cu Dee și Adam. De asemenea vreau să știu cât mai multe despre acești extratereștrii. Vă recomand această carte din tot sufletul și sper că-i veți da o șansă – asta dacă nu ați făcut-o deja.

Rating: 4,5/5

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

Un comentariu

 1. În curând la Leda | Writing with my heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: