• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Wrap-up | Iunie & Iulie

Am revenit cu cea de-a doua jumătate a wrap-up-ului din perioada în care am fost absentă. AICI îl găsiți pe cel precedent, pe lunile aprilie și mai.

Alpha initiation de Mac Flynn

Am găsit cartea asta gratuit pe Amazon și pentru că-mi plac vârcolacii, am zis să văd și eu ce e de capul ei. Rebecca și Luke se întâlnesc într-o noapte când ea a ieșit cu prietenele ei în oraș, însă de atunci nici că au mai fost despărțiți, dar asta nu din cauza unei iubiri imediate, ci din cauză că el a răpit-o. Trebuie să recunosc, trecând peste toată situația asta cu care nu sunt deloc de acord, a fost destul de amuzant. Dar cel mai mult mi-a plăcut atitudinea Rebeccăi care nu stătea pur și simplu acceptându-și soarta „nefericită”. Însă pe parcursul cărții lucrurile se schimbă destul de mult și când ajungi mai pe la sfârșit nici nu-ți vine să crezi de unde a porit totul. A fost în regulă pentru o carte de la care nu aveam prea mari așteptări, totuși nu prea mi-a plăcut cum și-a imaginat autoarea vârcolacii, dar aleg să trec peste asta pentru că e lumea creată de ea, așa cum și-a dorit să fie.

Talking dirty with the CEO de Jackie Ashenden

Tot de pe Amazon am luat și cartea aceasta, dar la început nu prea am vrut deoarece descrierea nu mă atrăgea, iar de citit, a fost o întâmplare că am ales cartea asta. Christie și Joseph se întâlnesc prima oară pe un chat al unui joc, iar un impuls o împinge pe Christie să-i ceară lui Joseph o întâlnire în viața reală, iar el acceptă. Dar de aici până la a se cunoaște și a-l înțelege pe celălalt e cale lungă, pe care vor trebui să o străbată. Singurul lucru care nu mi-a plăcut la cartea asta este imprudența de care dă dovadă Christie când acceptă să plece cu Joseph, o persoană pe care abia a întâlnit-o și despre care nu știa mai nimic, la el acasă. Dar trecând peste asta, mi-au plăcut schimburile de replici ale celor doi, cum a evoluat relația lor, și introducerea tulburării ADHD în poveste. Și mi-a plăcut tare mult reacția lui Christie în fața unei situații, pe care nu o pot numi deoarece aș da un spoiler. Oricum, vă recomand cartea asta.

Ape adânci de Amanda Quick

Jur că la cărțile Amandei Quick sunt cu dus și întors, când dau de o carte care îmi place, când dau de una care mă face să mă gândesc de ce mai continui să o citesc pe această autoare. Ape adânci face parte din prima categorie. Charity și Elias ajung amândoi în Whispering Waters Cove, la o diferență destul de mare de timp, circumstanțele diferind la fiecare, dar scopul este în esență același, să găsească niște răspunsuri la anumite întrebări, să se regăsească și să-și dea seama încotro ar trebui să o apuce. Mi s-au părut niște personaje interesante și asta m-a făcut să-mi placă Ape adânci. Charity, o femeie hotărâtă care se descurcă excelent în afaceri, dar pe plan personal nu stă prea bine și Elias, un personaj misterios, care se lasă ghidat de filosofia apei – câteodată chiar m-a amuzat acest aspect, cum introducea Elias câte un citat despre apă în mijlocul conversației, iar interlocutorului îi era greu să urmărească. În ceea ce privește partea polițistă a acestui roman, nu a fost cine știe ce, cam la fel ca celelalte cărți ale autoarei.

Marea călătorie a lui Amy și Roger de Morgan Matson

Am citit cartea asta la o recomandare oarecum mai insistentă, dar mă bucur că persoana aceea a făcut asta pentru că am iubit fiecare cuvințel din cele 395 de pagini. Amy și Roger străbat împreună America, fiecare din motive proprii, iar pe parcursul călătoriei fiecare află despre sine mai multe decât s-ar fi așteptat. Mi-a plăcut cum autoarea le-a construit drumul și cum au evoluat personajele și cum au trecut peste ceea ce-i ținea ancorați în trecut. Vă recomand sincer această carte.

Girl Online de Zoe Sugg

Nu am avut prea mari așteptări când m-am apucat de această carte și totuși, m-a dezamăgit. Penny, o fată simplă, are un blog pe care scrie pe un blog sub numele de Girl Online, pleacă în New York cu părinții ei și cu cel mai bun prieten al ei după un incident neplăcut, iar acolo îl întâlnește pe Noah, care are și el secretele lui. Am simțit că lucrurile s-au petrecut mult prea repede, iar lucrurile de pe final parcă nu-și aveau rostul și cel puțin eu, le-am simțit ca pe o încercare disperată de a intrduce ceva suspans în poveste. Totuși, până într-un anumit punct mi-a plăcut cât de cât povestea și nu-mi pare rău că am citit-o.

Anamneza de Ana Săndulescu

Am deschis o dată cartea și primele rânduri au fost suficiente ca să mă convingă că trebuie să citesc cartea asta. O lectură rapidă, diferită de ce am citit până acum, dar în cel mai bun sens. În carte parcurgem împreună cu Luisa o călătorie în amintirile ei și urmărim cum s-a schimbat viața ei în funcție de deciziile pe care le-a luat și cum a ajuns cine este în prezent. Deși cartea nu are un fir narativ clar, iar din când în când mai sunt introduse și fragmente din trecutul părinților ei, am putut să urmăresc cu ușurință evoluția ei și mi-a fost imposibil să las cartea din mână până când nu am întors și ultima pagină. Cu siguranță recomand aceasta carte!

Eleanor & Park de Rainbow Rowell

Este imposibil să urmărești un blog sau un booktuber din străinătate și să nu fi auzit de cartea asta și despre cum distruge suflete. Ei bine, și pe al meu l-a distrus, dar nici că puteam fi mai fericită. Pe parcursul cărții îi urmărim pe Eleanor și Park care se cunosc și deși la început nu se simpatizează, lucrurile se schimbă și povestea lor ajunge să fie una dintre cele mai frumoase pe care le-am citit. Orice-ar trebui spus ca să vă conving că trebuie să citiți cartea asta, considerați că am spus.

Orașe de hârtie de Joh Green

Mi-a luat ceva până am ajuns și la cartea asta, dar în cele din urmă s-a întâmplat. Recunosc că de când am citit Sub aceeași stea, mi-a fost puțin teamă să mai deschid vreo carte de-a autorului (dar asta nu m-a împiedicat să le cumpăr pe toate pe măsură ce apăreau și la noi). La început facem cunoștință cu Margo și Quentin și aventura lor de o noapte, când Margo a vrut să se răzbune pe niște persoane care au enervat-o. Iar după asta Margo dispare lăsând în urmă niște indicii pentru Quentin, care este convins că trebuie să o găsească. Și așa începe totul și mi-a plăcut mai mult decât m-aș fi așteptat să-l urmăresc pe Quentin cum pune cap la cap indiciile și nu vrea să renunțe deloc. Ce nu mi-a plăcut deloc, este personajul Margo care mi-a lăsat impresia că se chinuia prea mult să creeze un mister în jurul ei, iar în unele momente era enervantă și se comporta ca un copil răzgâiat. Totuși, având în vedere că am avut parte mai mult de prezența lui Quentin și a prietenilor lui, mi-a făcut plăcere să citesc această carte și chiar mi-a plăcut.

Regatul furtunilor de Leigh Bardugo

(Conține spoilere pentru Regatul Umbrelor)

Această carte începe cu Alina și Mal care încă fug de Întunecat și caută să se îndepărteze cât mai mult de Ravka, dar nu reușesc să ajungă prea departe pentru că sunt prinși din nou, dar de data asta lucrurile sunt diferite. Acum suntem deja familiarizați cu universul Grisha, iar acum intrăm direct în acțiune. Mi-a plăcut să văd că Alina a căpătat mai mult control asupra puterilor ei și totodată și încredere în ea însăși. Dar cel mai mult mi-a plăcut apariția unui nou persoanj, prințul Nikolai, pe care îl consider genial! Mi-a plăcut să reîntâlnesc personajele din primul volum și să văd cât de multe s-au schimbat. Dacă ați citit primul volum și încă n-ați pus mâna pe al 2-lea, acum e cazul s-o faceți.

Rival de Penelope Douglas

Mi-a plăcut foarte mult Madoc în Intimidare și abia am așteptat să citesc povestea lui. Madoc și Fallon sunt frați vitregi și în mare parte a timpului nu se înțeleg de fel, însă noaptea este o cu totul altă poveste. Până într-o zi când Fallon pleacă fără un cuvânt. Știind că are niște lucruri neterminate se întoarce peste doi ani cu inteția de a rezolva totul, însă lucrurile se complică. Mi-a plăcut foarte mult cartea asta, relația cu dus și întors a celor doi, să-l pot cunoaște mai bine pe Madoc, faptul că personajele din primele două cărți sunt și ele prezente și au un rol destul de activ. Dacă ați citit Intimidare și v-ați îndrăgostit pur și simplu de stilul autoarei, atunci clar trebuie să citiți această carte.

Vânătoarea de Lavinia Călina

(Conține spoilere pentru Ultimul avanpost)

Spoilerele astea o să mă ducă la exasperare într-o zi, pentru că din cauza unuia am tot amânat această carte. Știți deja că mi-a plăcut tare mult Ultimul avanpost și abia aștetam să apară și volumul 2, mai ales la cum s-a terminat primul. Diane este acum la avanpost și din când în când mai are niște misiuni de îndeplinit, dar curând realizează că avanpostul nu este chiar atât de diferit de cei de la conducerea R.U.T.R.. Deci se întâmplă atât de multe în cartea asta, trădări, răsturnări de situație, intrigi, suspans și apoi când credeai că nu se poate mai rău, se întâmplă… Cartea asta m-a terminat și totuși o ador. Abia aștept volumul următor chiar dacă știu că s-ar putea să mă distrugă și mai mult. Trebuie neapărat să citiți cartea asta!

Întoarcerea în Eclipse Bay de Amanda Quick

Fac ce fac și tot la Amanda Quick ajung. În această carte este vorba despre Hannah și Rafe care sunt nevoiți să negocieze o moștenire, însă nici unul nu vrea să renunțe deoarece fiecare are propriile planuri. Însă ca situația să fie și mai complicate, familiile lor nu se înțeleg deloc, totul începând de la o dispută a bunicilor celor doi. Trebuie să mărturisesc că îmi plac poveștile astea gen Romeo și Julieta în care cei doi nu pot fi împreună din cauza disputelor dintre familii, dar Amanda Quick reușește totuși să facă lucrurile puțin diferit și asta mi-a plăcut la cartea asta. Nu a pus accent chiar atât de puternic pe neînțelegerile dintre cele două familii și a lăsat ca relația celor doi să evolueze de la sine. Ca în fiecare (sau aproape) a autoarei avem și aici o crimă, iar protagoniștii sunt deciși să rezolve misterul și nici modalitatea de descoperire a criminalului nu este diferită de alte cărți ale ei, fapt care mă face să mai scad puțin. Totuși mi-a plăcut cartea și dacă sunteți la început cu Amanda Quick s-ar putea să vă prindă.

Reclame
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

 1. Am citit ceva carti de Amanda Quick. Chiar imi place autoarea, desi sunt destule elemente care se repeta in cartile sale si ajungi sa te plictisesti la unele. Totusi, am ramas fidela romanelor sale si am de gand sa nu ratez niciunul. ^_^
  Avand in vedere restul cartilor, o mare parte le am trecute in wishlist-ul meu si sper sa ajung sa le citesc si eu! ❤

  Răspunde
  • Cam asta e și ce mă deranjează pe mine la AQ, și-a găsit zona de confort și nu vrea să mai iasă de acolo. Bine, am mai citit acum ceva timp niște cărți scrise de ea cu alchimiști și alea erau puțin diferite și mi-au plăcut 🙂 Oricum și eu o să-mi iau toate cărțile ei :)) Chiar mâine apare altă carte (continuarea de le Întoarcerea în Eclipse Bay) și clar o voi lua.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: