• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Reminds me TAG

Am primit acest tag de la Rachel de pe The Sagittarius Books acum aproape o lună, dar cum am cam fost AWOL din lumea blogurilor în ultima perioadă, abia acum am observat și după ce-am citit întrebările, mi s-au părut destul de interesante, de fapt ideea tag-ului mi s-a părut interesantă și m-am pus pe răspuns. Acest tag a fost creat de blogul More Than Books.

Regulile TAG-ului :

 • Amintește în articol persoana care te-a provocat la TAG.
 • Pentru fiecare „amintire” propusă alege câte o carte citită și argumentează în câteva cuvinte.
 • Dacă nicio carte citită nu corespunde unei „amintiri”, poți alege una din cărțile pe care dorești să le citești, dar să precizezi acest aspect.
 • *Găsește alte 5 sau 10 „amintiri” (cât te ține inspirația; pot rămâne și aceleași).
 • Lipește eticheta pe alte 5 sau 10 blogguri (provoacă mai departe).

P.S. : Folosiți imaginea de mai sus când postați tag-ul.

 1. O carte care îți amintește de copilărie. 

Când eram mică o tot rugam pe mama să-mi citească Fetița cu chibrituri de Hans Christian Andersen, era o cărticică mică ilustrată și chiar dacă e o poveste tristă mie mi-a plăcut mereu și de fiecare dacă când o recitesc sau doar să mă gândesc la ea, îmi amintesc imediat de copilărie.

 1. O carte care îți amintește de școală.

Harry Potter și piatra filozofală de J. K. Rowling cred că e cea mai potrivită pentru întrebarea asta. Am citit cartea în clasa a 9-a pentru că am avut-o ca lectură suplimentară la limba și literatura română. Îmi amintesc că a fost prima carte pe care am reuși să o citesc pentru școală (și printre puținele, ca să fiu sinceră) chiar dacă nu a fost obligatorie. În plus, atmosfera din Harry Potter, faptul că acțiunea din fiecare carte se cam concentrează într-un singur an școlar reprezintă încă un motiv pentru care îmi amintește de școală.

 1. O carte care îți amintește de mâncare.

Cred că aici voi alege Trăiește clipa de Nora Roberts, a 3-a carte din seria Cvartetul Mireselor, asta mai ales pentru că Laurel, personajul principal feminin se ocupă cu torturile și cu prăjiturile pentru nunțile organizate de Vows, firma celor patru prietene de nedespărțit.

 

 1. O carte care îți amintește de vacanță.

Aici am ales seria Amurg de Stephenie Meyer, o carte la care atunci când mă gândesc îmi zboară imediat mintea la vacanță. Pentru că am citit-o în vacanța dintre clasa a 8-a și a 9-a, când am terminat cu admiterea și cu înscrierea la liceu și mă simțeam liberă ca pasărea cerului, totodată aceea a fost vacanța care pe mine m-a schimbat complet și de atunci viața mea a pornit pe un alt drum, așadar seria Amurg va fi întotdeauna legată de acea vacanță, de acea decizie și mereu va avea un loc special în amintirile mele.

 1.  O carte care îți amintește de o carte.

Cartea pe care am ales-o pentru această întrebare nu-mi amintește doar de o carte, ci de mai multe, îmi amintește de pasiunea mea pentru citit și de faptul că îmi place mereu să vorbesc despre cărți. Este vorba de Obsidian de Jennifer L. Armentrout, iar dacă ați citit cartea știți și de ce, Kat este și ea o cititoare care are mai multe cărți decât spațiu pentru a le așeza și-i place mult să citească.

 1. O carte care îți amintește de sărbători.

Aici voi alege Dragostea mea mi-a dăruit, o colecție de povestioare care au în prim plan sărbătorile de iarnă (în special, Crăciunul) și este evident de ce îmi amintește de sărbători. În plus, povestioarele sunt atât de drăguțe și unele dintre ele mi-aș dori să fie mai lungi.

 1. O carte care îți amintește de o țară asiatică (+ ce țară?)

Nu prea citesc cărți a căror acțiune să aibă loc în țările asiatice, însă acum ceva timp am citit Mireasa din China de Mary Jo Putney, iar o parte din acțiune are loc în China și din ce a spus autoarea ea chiar s-a documentat în ceea ce privește cultura acestei țări. Adevărul e că îmi plac cam toate romanele autoarei, dar această carte mi s-a părut că a avut ceva mai special.

 1. O carte care îți amintește să iubești.

Având în vedere că citesc cărți romantice în general aș putea spune că sunt multe cărți care-mi amintesc să iubesc, dar una care îmi vine în minte acum este Pe strada Dublin de Samantha Young. Mi-a plăcut mult povestea de dragoste a lui Braden și Joss, mi-a plăcut că el nu a renunțat și a iubit-o pe Joss în continuare chiar și când ea dădea înapoi și a reușit să o aducă și pe ea lângă el și s-o facă să-l iubească (nu că i-ar fi fost prea greu.. adică cine nu l-ar iubi pe Braden?).

 1. O carte care îți amintește că trebuie să faci o schimbare.

Aici am să aleg Imperfecți, liberi și fericiți de Christophe Andre, pentru că această carte mă învață că trebuie să accept că nu sunt și nu voi fi perfectă, că voi face greșeli și că trebuie să mă accept așa cum sunt dacă vreau să fiu fericită.

 

 1. O carte care îți amintește de tine.

Nu am citit cartea asta, dar nu mă pot gândi la o altă carte care să îmi amintească mai mult de mine decât Fangirl de Rainbow Rowell. Cred că e evident de ce cartea asta îmi amintește atât de mult de mine; Cath personajul principal nu doar că este o fangirl, dar mai și scrie fanfiction, ceea ce obișnuiam să fac și eu cândva și aș face-o și acum dacă aș avea timp.

 1. O carte care îți amintește de vară.

La această întrebare am ales Falling Away de Penelope Douglas, o carte care îmi amintește de vară din două motive: 1. Acțiunea din carte are loc în timpul verii, iar Jax și K.C., alături ce personajele din celelalte cărți din serie, vor avea o vară memorabilă; și 2. Am citit cartea asta în vara trecută și deși a fost cartea care mi-a plăcut cel mai puțin din serie, nu pot spune că nu m-a făcut să simt nimic; din punctul meu de vedere, cartea a fost grozavă, mai puțin o scenă de la final.

 1. O carte care îți amintește de călătorie.

Nu mai știu de câte ori am vorbit despre cartea asta, dar sunt sigură că am mai menționat-o de cel puțin 3 ori; vorbesc despre Marea călătorie a lui Amy și Roger de Morgan Matson. Având în vedere că personajele noastre pornesc într-o călătorie timp de câteva zile și sunt mereu pe drum este evident de ce îmi amintește această carte de călătorie (și de cât de multă nevoie am de una chiar acum).

 1. O carte care îți amintește de facultate.

Poate vi se va părea ciudată alegerea mea, dar stați să vă explic. Am ales pentru această întrebare Destine la limită de Katie McGarry și știu deja că personajele din carte sunt la liceu, nu la facultate; dar această carte nu-mi aduce aminte de facultate în general, ci de facultatea pe care am ales-o eu, anume psihlogia. Practic în toată cartea vedem cum cele două personaje fac terapie, fiecare pentru problemele personale, iar apoi mai este și scena aceea în care este aplicată hipnoterapia.

 1. O carte care îți amintește de animale.

Pentru această întrebare, din lipsă de inspirație, am ales seria Casa nopții de P.C. Cast și Kristin Cast, deși este o serie pe care nu cred că o voi termina vreodată, la început când am citit primele câteva cărți chiar mi-a plăcut cartea asta și mi s-a părut interesantă. De ce spun că-mi amintește de animale, pentru că elevii din Casa Nopții puteau să aibă fiecare câte un animal (în general pisici, dar mai erau și excepții), însă ceea ce mi se pare interesant este că aici animalele îi alegeau pe oameni, nu invers.

 1. O carte care îți amintește de viață.

Aici m-am gândit ceva, dar până la urmă am ales Dacă aș rămâne de Gayle Forman pentru că ducem un fel de luptă continuă pentru viață, însă nimic nu poate fi mai frumos decât să alegi viața chiar și în momentele dificile, iar sentimentul acela triumfător atunci când reușești să realizezi ceva din ce ți-ai propus în viața asta este de neegalat.

 

Acestea au fost întrebările și răspunsurile mele. Sincer, nu știu cui aș putea să-l dau mai departe, cine nu l-a făcut deja; dar dacă nu l-ați făcut și vreți să-l faceți, simțiți-vă liberi să luați tag-ul. Dacă îl faceți, să-mi lăsați și mie un link în comentarii, sau dacă l-ați făcut deja 🙂 .

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: