• Welcome


  Bun venit pe blogul meu. Aici puteți găsi povești scrise de mine, recenzii și câteva chestii care-mi trec mie prin cap. Oricine are ceva de spus, este liber să-și exprime opinia într-un comentariu (atât timp cât păstrează un limbaj civilizat).

  Contact yahoo:
  sashaivanov_blog@yahoo.com

 • Alătură-te altor 211 urmăritori

 • Like pe facebook

 • Arhiva

 • Povestile mele

 • Reclame

Wrap-up | Ianuarie & Februarie 2016

Wow, am reușit în sfârșit să postez un wrap-up cât de cât la timp. Probabil este ceva în neregulă cu mine.

Deși luna Ianuarie nu a fost prea grozavă pentru mine în ceea ce privește cititul pentru că am reușit să citesc doar 3 cărți; am avut grijă ca în Februarie să recuperez și am reușit să citesc 15 cărți, deși 3 dintre ele au fost nuvele. Oricum, sunt destul de mulțumită de ce am citit și în mare mi-au plăcut cărțile pe care le-am ales, nu că aș fi eu o cititoare greu de mulțumit în orice caz, dar din când în când mai găsesc și cărți care mă dezamăgesc, însă se pare că în aceste două luni am avut noroc.

Dar, să nu o mai lungesc cu vorba, să încep cu luna Ianuarie.

S-a întâmplat într-o toamnă de Lisa Kleypas

Pe Lilian și Marcus i-am cunoscut în prima carte din serie, Secretul unei nopți de vară, și am observat încă de la prima lor întâlnire că cei doi nu se au la inimă unul pe celălalt, însă în S-a întâmplat într-o toamnă vedem cum cei doi ajung de la ură la iubire fără să-și dea seama. Mi-a plăcut mult cartea asta în special pentru că are acea relație de iubire-ură perfectă. Am citit alte cărți care erau ceva de genul, dar de obicei nu se simte deloc partea de ură din relație, dar aici a fost evidentă încă de la început. Și mi-a plăcut cum s-a produs schimbarea pe parcurs și cum s-a dezvoltat relația celor doi. Dacă ați citit prima carte din serie și v-a plăcut, veți vrea neapărat să o citiți pe aceasta pentru că o veți adora.

Diavolul în iarnă de Lisa Kleypas

În regulă, știu că am lăudat celelalte două cărți din serie până acum, dar trebuie să recunosc că aceasta este într-un fel, preferata mea, deși S-a întâmplat într-o toamnă nu e departe de aceasta. Pe Evangeline o cunoaștem din celelalte două cărți și știm deja că este timida grupului, că este ținută din scurt de familia ei și că nu are o viață foarte ușoară. Pe Sebastian l-am cunoscut în S-a întâmplat într-o toamnă și, cel mai probabil după scena din final, toată lumea îl urăște. Dar… Nu găsesc o pereche mai frumoasă decât aceasta formată din cei doi. Încă de la început, când Evangeline îl caută pe Sebastian și-i face acea propunere strigătoare la cer am simțit că îi voi adora pe aceștia doi și am avut dreptate. Îmi place că Sebastian este un băiat rău într-un sens cât mai adevărat al cuvântului, dar când e cu Evangeline e atât de diferit și de atent. Relația celor doi este una interzistă din mai multe puncte de vedere, ceea ce aduce un plus acțiunii, din punctul meu de vedere.

Scandal în primăvară de Lisa Kleypas

Am ajuns și la ultima carte din serie, de care parcă nu m-am simțit la fel de apropiată. Nu mă înțelegeți greșit, mi-a plăcut și aceasta, dar pentru mine nu se compară cu celelalte trei cărți. Daisy, ultima din cele patru prietene care au făcut un pact în urmă cu mult timp că se vor ajuta una pe cealaltă să se căsătorească, a trecut deja prin trei sezoane, dar nu a reușit să-și găsească un soț, așa că tatăl ei o amenință că acum este ultima ei șansă, altfel va trebui să se căsătorească cu Matthew Swift, protejatul tatălui ei, un bărbat care pare să fie imaginea în oglindă a tatălui lui Daisy, exact ceea ce aceasta vrea cu orice preț să evite. Însă când îl reîntâlnește pe Matthew nu se așteaptă ca el să fie atât de diferit de cât își amintea ea. Povestea sună interesant, și chiar e; însă pe mine nu m-a prins la fel cum au făcut-o celelalte. Ce-i drept am citit-o fără să o las din mână, dar entuziasmul parcă nu mai era același, totuși sunt convinsă că asta a avut mai mult legătură cu starea mea, decât cu cartea în sine. O voi reciti când îmi va permite timpul și atunci o să-mi fac o părere mai clară.

Deal with the Devil de Cynthia Eden

Am descoperit în urmă cu mai bine de un an seria Purgatory a autoarei Cynhtia Eden și nu mă așteptam să-mi placă atât de mult. Când am început seria nici nu știam că această carte va exista, deși în fiecare carte din serie mi-am dorit să aflu mai multe despre enigmaticul Eric Pate, directorul PARA Unit, un departament special FBI care se ocupă de cazurile paranormale. Ce am aflat în această carte mi s-a părut ceva surprinzător și a fost ceva la care chiar nu mă așteptam, fapt pentru care o felicit pe autoare că a reușit să aducă ceva oarecum nou, într-o serie în care am văzut destul de multe creaturi paranormale. Iar Ella, pe care am cunoscut-o foarte puțin la sfârșitul celei de-a treia cărți, este un personaj interesant și perechea potrivită pentru Eric. Nu știu dacă autoarea va mai scrie vreo carte din serie, dar știu că până acum toate patru mi-au plăcut tare mult.

Seria fraților MacKade de Nora Roberts: Întoarcerea lui Rafe MacKade, Mândria lui Jared MacKade, Inima lui Devin MacKade, Subjugarea lui Shane MacKade

Am ales să vorbesc despre toate cărțile pentru că plănuiesc să vorbesc separat despre fiecare carte din serie și voi spune atunci mai pe larg; însă până îmi voi pune neuronii la treabă, am zis că trebuie neapărat să spun și aici ceva despre seria asta care mie mi-a plăcut la nebunie. Nu sunt niște cărți cu o acțiune complicată, cu personaje care să treacă printr-o mare schimbare, însă ceea ce am citit, este ceva simplu și nu pare forțat. Îmi place că doar în două cărți au fost niște momente mai tensionante și autoarea nu a simțit că e obligatoriu ca toate cărțile din serie să aibă astfel de momente și astfel nu au fost momente în care să simt că anumite acțiuni sau personaje au picat ca nuca în perete. Îmi place stilul lejer al autoarei pe care l-am regăsit în majoritatea cărților scrise de ea; îmi place cum personajele secundare nu sunt niciodată ignorate și își au rolul lor important în poveste. Un alt lucru care mi s-a părut interesant la aceste cărți au fost fantomele care au însoțit personajele noastre în povestea lor; și cum fiecare carte din serie a fost „bântuită” de câte o parte a poveștii, iar în final am ajuns să aflăm mai multe și despre viețile fantomelor, dar și despre viețile personajelor din zilele noastre.

One Day: A Valentine short story de Samantha Young

Aceasta este de fapt o nuvelă, are câteva pagini și a fost scrisă de autoare cu ocazia sărbătorii de Valentine’s Day. Găsiți povestioara pe Wattpad (click). Nu vă spun prea multe despre acțiune pentru că oricum e scurtă povestea, dar vă spun că mi-a plăcut tare mult, a fost amuzantă, drăguță și surprinzător de complexă având în vedere cât de scurtă e. Vă invit să citiți și voi și să vă formați o părere.

Protecting what’s his de Tessa Bailey

Am pus ochii în urmă cu ceva timp pe această carte, dar abia acum am reușit să o citesc. Ginger găsește o sumă foarte mare de bani, dar nu știe de unde provin, însă e sigură că mama ei nu ar fi avut cum să-i obțină pe căi legale, și totuși știe că asta este cea mai bună ocazie pe care o va avea vreodată pentru a-și oferi sieși și surorii sale o viață mai bună, așa că ia banii și împreună cu sora ei pornesc spre Chicago. Lucrurile se complică în momentul în care cele două se mută lângă Derek, un polițist, cu care nu se înțeleg foarte bine la început. Sinceră să fiu, mă așteptam ca cea mai mare problemă să fie faptul că Ginger a furat acei bani, iar Derek e polițist, însă mi-a plăcut că autoarea a ales alte căi să complice povestea în afară de cea evidentă încă din descriere, iar cu această situație în care se află Ginger lucrurile se petrec cum ne-am aștepta mai puțin, ceea ce mi-a plăcut.

Protecting what’s theirs de Tessa Bailey

SPOILERE pentru Protecting what’s his. Povestea protagoniștilor din Protecting what’s his continuă în această nuvelă care ne prezintă ce se mai întâmplă în viețile celor doi. Cei doi sunt într-o relație deja de ceva timp, însă acum Ginger află că este însărcinată, iar Derek, care în urmă cu ceva timp a insistat să nu mai existe secrete între ei este nevoit acum să o țină în umbră și să nu-i spună ce se întâmplă de fapt. Relația celor doi mai are de înfruntat niște obstacole până să ajungă la fericiți până la adânci bătrâneți.

His risk to take de Tessa Bailey

În urma morții partenerului său, Troy se transferă la departamentul de poliție din New York pentru a putea trece mai bine peste și totodată cu gândul de a nu mai permite nimănui să se apropie de el și să fie în pericol să mai piardă o persoană dragă. Dar imediat cum pune ochii pe Ruby e fascinat de ea și cu sau fără intenție pornește spre ea pentru a o cunoaște mai bine. Lucrurile se complică și mai mult în momentul în care trecutul lui Ruby se intersectează cu cazul la care lucrează Troy în prezent. Nu prea mi-a plăcut pentru că am simțit că celelalte personaje au fost cam ignorate, iar lucrurile s-au petrecut parcă mult prea repede, iar instalove-ul a fost și el prezent, lucru care mie nu-mi place deloc. Totuși, îmi place că povestea nu a decurs așa cum m-aș fi așteptat eu și cum am întâlnit în mai multe cărți. Iar Ruby este un personaj foarte interesant și mi-a plăcut foarte mult.

Tough love de Skye Warren

Aceasta este tot o nuvelă, una scurtă, astfel voi vorbi puțin despre acțiunea acesteia. În această nuvelă de sunt prezentate două personaje interesante; Clara, fiica șefului mafiei și Giovanni, al cărui tată lucrează pentru tatăl Clarei. Cei doi sunt încă niște adolescenți, iar povestea lor este destul de drăguță, dar aceștia au planuri mai mari decât a fi implicați în mafie toată viața. Dar cum se vor descurca ei, asta rămâne de văzut. Povestea asta mi-a plăcut foarte mult și sper ca în curând să citesc și prima carte din serie, care este povestea surorii Clarei, dar recunosc că sunt mai entuziasmată pentru a patra carte din serie, dar nu voi spune de ce pentru că asta ar însemna să dau spoilere pentru această nuvelă. Dacă vreți să citiți, această nuvelă și prima carte din serie încă se mai găsesc pe Amazon și sunt gratuite, click aici.

Tamed by the Outlaw de Michelle Sharp

Nu am plănuit să citesc această carte, nici nu știam de existența ei până nu am primit un mail de la RomanceSteals, am citit descrierea, am văzut că-i gratuită și am luat-o, iar apoi imediat m-am apucat de citit. Povestea m-a prins încă de la început și am vrut să cunosc cât mai mult și cât mai repede povestea celor doi. Jessie Jameson este o autoare de cărți romantice, iar Grayson Reynolds este cel care deține editura la care publică Jessie; însă acesta are planuri să vândă departamentul de Romance al editurii, pentru care a primit o ofertă foarte bună, dar numai dacă Jessie vine la pachet. Jessie și Grayson au deja un trecut comun, care nu s-a terminat prea bine, așa că acum lucrurile sunt complicate.

Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover

Pe scurt: am iubit cartea asta și m-a plimbat într-un carusel al emoțiilor puternice fără oprire. Dacă vreți să citiți părerea mea mai detaliată, intrați aici.

 

Seducție de Johanna Lindsey

Până acum am vorbit de multe ori despre cărți din seria Familiei Malory, însă de prin Octombrie n-am mai apucat să citesc vreo carte din serie, dar am continuat să le cumpăr. Luna asta am vrut să mă reapuc de serie și să o termin în sfârșit, însă deși am început cartea pe la începutul lunii, nu știu din ce cauză nu am mai putut să o continui vreo două săptămâni și am pus-o în așteptare. Cartea ne prezintă povestea lui Boyd Anderson, fratele Georginei și un nou personaj, Katey Tyler pe care o întâlnim abia acum. Cei doi se întâlnesc când Katey urcă la bordul vasului lu Boyd, iar între aceștia doi apar niște scântei inevitabile, moment în care Katey alege să-l mintă pe Boyd și-i spune că e măritată. După o călătorie lungă, cei doi cred că nu se vor mai întâlni vreodată, dar lucrurile stau altfel, iar ei vor afla pe pielea lor acest lucru. Sinceră să fiu, nu înțeleg de ce mi-a plăcut cel mai puțin din serie această carte, însă așa stau lucrurile; am citit-o mai greu, iar încăpățânarea lui Boyd și minciunile lui Katey au fost mai greu de urmărit. În plus, povestea despre trecutul lui Katey mi s-a părut puțin cusută cu ață albă.

Perechea perfectă de Johanna Lindsey

În această carte vom afla povestea lui Richard Allen, pe care l-am cunoscut în Înlănțuită de iubire, doar că acolo l-am cunoscut sub numele de Jean Paul, un pirat cu un trecut misterios, care e evident că se ascunde de ceva, și a încântătoarei Julia Miller, pe care abia acum am întâlnit-o, dar aflăm despre ea că este o prietenă bună a Georginei. Mi-a plăcut mult povestea celor doi; însă chiar dacă era evident încă din primele pagini, tot mă deranjează că în descrierea de pe spate a fost dezvăluită legătura celor doi. Oricum, momentul în care cei doi află unul despre altul mi s-a părut foarte amuzant și chiar am recitit scena aia. Mi-a plăcut că odată ce-am deschis cartea, n-am mai lăsat-o din mână, decât atunci când am mers la culcare, pentru că m-a prins în acțiune foarte bine și nu a mai fost cale de întoarcere.

Pasiuni mistuitoare de Johanna Lindsey

Am crezut că această carte va fi ultima din serie pentru că nu am văzut pe Goodreads nimic legat de o continuare, însă după ce am terminat-o, sper din suflet că nu va fi ultima. Această carte ne prezintă povestea lui Judith Malory, fiica lui Anthony și Roslynn, și a lui Nathan Tremayne, un contrabandist care primește o însărcinare în urma căreia ar putea să-și reabiliteze numele și să scape de condamnare. Cei doi se cunosc la bordul corabiei lui James, în timp ce o parte din familia Malory se află în drum spre America pentru ca fiica lui James să-și facă debutul în societate. Mă așteptam ca mare parte din acțiune să aibă loc pe continent, însă spre marea mea surpriză multe lucruri s-au întâmplat în timp ce erau pe apă, sub nasul lui Tony și a lui James. M-am bucurat să-i revăd pe cei doi, deși au fost prezente și alte personaje din cărțile anterioare.

Reclame
Lasă un comentariu

2 comentarii

 1. Diavolul în iarnă este și preferata mea din serie! ❤ Celelalte îs necitite… deocamdată. 🙂

  Răspunde
 2. Am citit cateva dintre postarile tale. Imi place mult blogul tau! Il voi urmari de acum cu mare placere! 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: